Logo Samo Rebalancing Praktijk Amstelveen
Omgaan met Woede
Woede
Trilogie Omgaan met Woede, Op Weg naar Vrijheid

Meer weten

Leer op constructieve wijze om te gaan met woede.

Voor de meesten van ons is woede een angstige, onbegrepen en overweldigende emotie. Als kind hebben we vaak allerlei aangepast gedrag moeten aanleren. In een omgeving die onze eigenheid niet liefdevol accepteerde en stimuleerde hebben we conclusies over onszelf getrokken. Geen van ons werd het toegestaan om zichzelf te zijn; om woede, verdriet en levendigheid te uiten.

De angst voor deze emoties dragen we nog steeds met ons mee: diepe frustraties, onmacht, overspoeld worden, shock, onderdrukking, gewelddadigheid zijn uitingen hiervan. Maar al te vaak reageren we nog steeds op situaties als een gekwetst of gefrustreerd kind in plaats van als een onafhankelijke volwassene, en vaak gebeurt dat onbewust. De in de kindertijd aangenomen overtuigingen worden geactiveerd, en de overlevingstrategieën ingezet: je aanpassen, lief zijn, zorgen dat je aardig gevonden wordt. We denken nog steeds dat aan het tonen van woede risico's kleven die niet reëel zijn, zoals: afkeuring, afwijzing, straf, genegeerd worden, het onthouden van liefde en aandacht...

Trilogie Omgaan met Woede, Op Weg naar Vrijheid

De Trilogie is een gelegenheid om de beperkingen van het verleden onder ogen te zien en los te laten. We creëren een veilige sfeer waarin veel ruimte zal zijn om vertrouwd te raken met de heftige emotie van woede (en andere emoties), en deze te mogen en kunnen uiten. Dit brengt je weer in contact met je authentieke zelf.

Wanneer je je woede begrijpt kun je vanuit helderheid gaan kiezen tussen het uiten en het dragen van deze lastige emotie. Kwaliteiten als autonomie, kracht, levensvreugde en onbezorgdheid kunnen dan weer tevoorschijn komen.

De werkwijze is lichaamsgericht, we maken gebruik van o.a.

Tussen de workshopdagen in krijg je opdrachten mee, zodat je inzicht krijgt op hoe woede in jouw dagelijks leven werkt. Door gebruik te maken van deze inzichten leer je op een meer constructieve manier om te gaan met de kwaliteiten van woede.

Reviews

Hoe hebben deelnemers de Woede Trilogie ervaren? Lees hun ervaringen en aanbevelingen.

Meer weten?

Youtube Interview
Omgaan met Woede

Of lees de Woede 2025 folder met alle informatie (pdf).

Praktische informatie

Cursusdata
De data voor 2025 zijn: vrijdagen 21 maart, 4 april en 18 april.